Izvrsnost u istraživanjima u BiH

U maju 2016. godine imao sam čast da budem pozvani predavač na iznimno dobro organizovanom internacionalnom simpoziju pod nazivom “International Research Awareness Day” kojeg je organizovala faramaceutska kuća Hoffman-La Roche. Radi se o godišnjem sastanku koji svake godine okuplja >200 učesnika iz svih zemalja Svijeta, a čiji je domaćin ove godine po prvi puta BiH kancelarija Roche-a.

Agenda Simpozija ove godine se bazirala na diseminaciji znanja i vještina potrebnih za diseminaciju i globalizaciju medicinskih istraživanja u zemljama trećeg Svijeta. Ljubaznošću i velikom čašću organizatora, skup je otvoren mojim uvodnim plenarnim predavanjem pod nazivom “Research Excellence in Bosnia and Herzegovina”.

Ljubaznošću bosanske kancelarije Roche-a, dobio sam snimak kompletnog događaja, pa nakon male montaže, u prilogu možete pogledati kompletno predavanje koje daje presjek svega onoga sa čime se BIH istraživači susreću u svakodnevnom radu, kao i presjek mogućnosti kako savladati uobičajene prepreke u zemljama sa manje resursa.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s